کاوش در مورد 5 خطر برتر حریم خصوصی و امنیتی استفاده از Google Photos
فضای ذخیرهسازی ابری جایگزین قابلتوجهی برای مدیریت حجم زیادی از تصاویر و ویدیوها از رویدادها است و تصاویر Google رهبر بازار است. با این حال، بررسی سطح امنیت Google Photos برای حساسترین دادهها در تلفنهای هوشمندمان بسیار مهم است.
در حالی که Google از روشهای امنیتی متفاوتی برای محافظت از سرویسهای خود استفاده میکند، مهم است که بدانیم آسیبپذیریها و خطرات ممکن است همچنان وجود داشته باشند. نه تنها اشخاص ثالث خطری را ارائه می دهند، بلکه ممکن است خود گوگل به تصاویر شما دسترسی داشته باشد و از آنها استفاده کند یا ممکن است ناخواسته حریم خصوصی آنها را نقض کند.
تبلیغات هدفمند
Google با تبلیغات هدفمند درآمد زیادی به دست می آورد. این نوع تبلیغات بر اساس جمع آوری و تجزیه و تحلیل داده های کاربران مانند فعالیت اینترنتی و رفتار دستگاه است. گوگل ادعا می کند که به عکس ها یا فیلم های ذخیره شده در عکس های گوگل دسترسی ندارد، با این حال مشتریان گزارش کرده اند که احساس می کنند تحت نظر هستند. برای مثال، ممکن است شخصی از یک میز در فروشگاه عکس بگیرد و آن را در Google Photos ذخیره کند. روز بعد، آنها می توانند سه تبلیغ فیس بوک را برای جداول از همان خرده فروشان یا سایر خرده فروشان ببینند.
احتمالاً این تبلیغات بر اساس نیازهای فردی کاربر شخصیسازی میشوند و احتمال کلیک روی آگهی و خرید کالا را افزایش میدهند. در حالی که تبلیغات هدفمند ممکن است ابزار مفیدی برای سازمانها باشد، میتواند باعث ایجاد مشکلاتی در حفظ حریم خصوصی شود. اگر Google به عکسها و ویدیوهای مصرفکنندگان دسترسی پیدا کند، ممکن است ترجیحات آنها را به آسانی به شرکتهای بازاریابی و نظارت شخص ثالث فاش کند.
در اینجا برخی از مشکلات حریم خصوصی مطرح شده توسط تبلیغات هدفمند آورده شده است:
جمع آوری داده: برای ارائه تبلیغات هدفمند، باید مقدار قابل توجهی از داده های کاربر جمع آوری شود. این اطلاعات ممکن است حاوی اطلاعات شخصی مانند نام، آدرس ایمیل و موقعیت مکانی شخص باشد. همچنین ممکن است حاوی اطلاعاتی درباره رفتار آنلاین کاربر باشد، مانند وبسایتهای بازدید شده، و موارد جستجو شده.
اشتراک گذاری داده: کسب و کارهای تبلیغاتی هدفمند اغلب داده های کاربر را با شرکت های شخص ثالث به اشتراک می گذارند. این اطلاعات ممکن است برای توسعه پروفایل های کاربر و هدف قرار دادن آنها با تبلیغات استفاده شود.
نقض حریم خصوصی: تبلیغات هدفمند ممکن است به طرق مختلف حریم خصوصی مصرف کنندگان را نقض کند. برای مثال ممکن است اطلاعات شخصی کاربران را در اختیار شرکت های شخص ثالث قرار دهد. همچنین ممکن است فعالیتهای اینترنتی کاربران بدون اطلاع یا رضایت آنها ردیابی شود.
کاربران می توانند با انجام آزمایشات مختلف از حریم خصوصی خود در برابر تبلیغات هدفمند محافظت کنند.
انصراف از تبلیغات هدفمند: بسیاری از وبسایتها و برنامهها به کاربران این امکان را میدهند که انتخاب کنند تبلیغات هدفمند دریافت کنند یا نه. این گزینه معمولاً در تنظیمات حریم خصوصی وبسایت یا برنامه یافت میشود.
مسدودکنندههای تبلیغات: مسدودکنندههای تبلیغات میتوانند وبسایتها را از نمایش تبلیغات هدفمند منع کنند.
استفاده از مرورگرهای متمرکز بر حریم خصوصی: مرورگرهای متمرکز بر حریم خصوصی مانند Brave و Firefox در دسترس هستند. این مرورگرها از استفاده از کوکیهای ردیابی و سایر فناوریهای ردیابی جلوگیری میکنند.
خطمشی رازداری Google
Google یک نیروگاه فناوری است که بارها به دلیل نقض قوانین حریم خصوصی کاربران مورد ضربه قرار گرفته است. این شرکت با جمع آوری و تجزیه و تحلیل داده های کاربران پول زیادی به دست آورده است. ساندار پیچای، مدیر عامل گوگل ادعا کرده است که این تجارت از داده های برنامه هایی که اطلاعات شخصی را به دلایل تبلیغاتی ذخیره می کنند، مانند Gmail، Drive، Calendar و Photos استفاده نمی کند. طبق خط مشیهای رازداری Google، اطلاعات شخصی شما را به شرکتهای دیگر نمیفروشد.

با این حال، در سال 2020، یک شرکت حقوقی از طرف مشتریان فردی علیه Google شکایت کرد و مدعی شد که کسب و کار به جمع آوری داده ها ادامه می دهد، حتی زمانی که کاربران به آن می گویند از گزینه Web & App Activity استفاده نکند. این سؤال را مطرح میکند که آیا خطمشیهای رازداری Google گمراهکننده هستند.
بسیاری از مصرف کنندگان نیز از عدم ارائه اطلاعات واضح و کامل در مورد شیوه های استفاده از داده توسط Google ابراز نارضایتی کرده اند. گوگل همچنین مستعد تقاضای داده های دولتی و نظارت است. اگر Google به عکسها و ویدیوهای شما دسترسی دارد، ممکن است موظف باشد در صورت درخواست، آنها را در اختیار مقامات قرار دهد.
همه این موارد باعث ایجاد مشکلات حریم خصوصی برای کاربران میشود، بهویژه زمانی که احزاب غیرمجاز ممکن است از دادههای شخصی در پلتفرمهای Google سوء استفاده کنند، مدیریت کنند یا به آن دسترسی داشته باشند.
در اینجا چند مرحله وجود دارد که افراد ممکن است برای حفظ حریم خصوصی خود هنگام استفاده از محصولات Google انجام دهند:
- از گذرواژههای قوی و احراز هویت دو مرحلهای باید استفاده شود. در نتیجه دسترسی هکرها به حساب شما دشوارتر خواهد بود.
- اطلاعات شخصی را فقط در اختیار کسانی قرار دهید که میشناسید و به آنها اعتماد دارید. اگر اطلاعات شخصی را فاش میکنید، مطمئن شوید که فقط در اختیار افرادی است که به آنها اعتماد دارید.
- در مورد اطلاعاتی که به صورت آنلاین پست می کنید احتیاط کنید. اگر در مورد حریم خصوصی خود نگران هستید، باید از یک مرورگر متمرکز بر حریم خصوصی مانند Brave یا Firefox استفاده کنید. این مرورگرها از ردیابی کوکی ها و سایر فناوری های ردیابی جلوگیری می کنند.
- از VPN استفاده کنید. VPN ترافیک شما را رمزگذاری می کند و ردیابی فعالیت های اینترنتی شما توسط شخص ثالث را دشوارتر می کند.
اشکالها
در سال ۲۰۱۹، مشکلی در Google Photos باعث شد که فیلمهای خصوصی برخی از کاربران با سایر کاربران به اشتراک گذاشته شود. یک “مشکل فنی” در Google Takeout، سرویسی که به مشتریان امکان می دهد داده ها را از Google دریافت کنند، این مشکل را ایجاد کرد. بین 21 نوامبر و 25 نوامبر 2019، این مشکل رخ داد.
Google این اشکال را به صورت عمومی برطرف نکرده و آماری از میزان فیلمهای ارسال شده یا کاربرانی که تحت تأثیر قرار گرفتهاند ارائه نکرده است. با این حال، Jon Oberheide از Duo Security تصویری از ایمیلی از Google منتشر کرد که جزئیات این نقص را در توییتر فاش کرد. با توجه به این ایمیل، این مشکل باعث شد تا فیلمهای خصوصی برخی از کاربران با افراد دیگر به اشتراک گذاشته شود.
Google بهطور بیصدا ایمیلی را برای مصرفکنندگان تحتتأثیر ارسال کرد و در مورد نقص هشدار داد و راهنماییهایی در مورد نحوه محافظت از حریم خصوصی آنها ارائه کرد. Google اکنون این نقص را برطرف کرده است، اما این رویداد ضرورت درک خطرات ذخیره اطلاعات شخصی آنلاین را برجسته میکند.
در اینجا چند پیشنهاد برای حفظ حریم خصوصی خود هنگام استفاده از Google Photos وجود دارد:
- تصاویر خود را فقط به کسانی که می شناسید و به آنها اعتماد دارید نشان دهید.
- از رمزهای عبور قوی و احراز هویت دو مرحله ای باید استفاده شود.
- مراقب اطلاعاتی که در تصاویر خود قرار می دهید باشید.
- از تصاویر خود به طور منظم در یک هارد دیسک خارجی یا یک سرویس ذخیره سازی ابری نسخه پشتیبان تهیه کنید.
بدافزار و فیشینگ
میتوانید با ایجاد پیوند در Google Photos، عکسها و آلبومها را با دیگران به اشتراک بگذارید. هر کسی که به اتصال دسترسی دارد می تواند عکس ها یا آلبوم ها را مرور کند. این یک روش سریع برای اشتراکگذاری تصاویر با دوستان و خانواده است، اما خطرات حریم خصوصی و امنیتی را نیز به همراه دارد.
اگر هکری پیوند یک آلبوم Google Photos را بدست آورد، ممکن است عکس های مضر را در آن آپلود کند. اگر روی یکی از این عکس ها کلیک کنید، ویروس روی دستگاه شما قرار می گیرد. سپس ممکن است آلودگی به هکر اجازه دسترسی به دستگاه شما، از جمله فایلهای شخصی، گذرواژهها و سایر دادههای حساس را بدهد.
علاوه بر اشتراکگذاری مستقیم پیوندهای آلبومهای Google Photos، هکرها همچنین میتوانند شما را فریب دهند تا روی پیوندهای مخرب کلیک کنید. به عنوان مثال، یک ایمیل یا پیام متنی برای شما ارسال کنید که به نظر می رسد از یک منبع معتبر، مانند یک دوست یا کسب و کار باشد. ایمیل یا پیام متنی ممکن است حاوی پیوندی به آلبوم Google Photos باشد که به نظر میرسد مطالب جالب یا قابل توجهی دارد. اگر روی پیوند کلیک کنید، ویروس روی دستگاه شما نصب خواهد شد.
برای دور ماندن از این خطرات، باید مراقب باشید که ارتباطات Google Photos را با چه کسانی به اشتراک می گذارید. کلیک کردن روی پیوندهای موجود در ایمیل ها یا پیامک های افرادی که نمی شناسید به همان اندازه خطرناک است. اگر مطمئن نیستید که یک پیوند امن است، مکان نما خود را روی آن نگه دارید تا URL کامل را مشاهده کنید. اگر URL عجیب به نظر می رسد، روی آن کلیک نکنید.
در اینجا چند ایده دیگر برای محافظت از حریم خصوصی و امنیت شما هنگام استفاده از Google Photos وجود دارد:
- برای حساب Google خود، از گذرواژههای قوی و احراز هویت دو مرحلهای استفاده کنید.
- مراقب اطلاعاتی که در تصاویر خود قرار می دهید باشید.
- از تصاویر خود به طور منظم در یک هارد دیسک خارجی یا یک سرویس ذخیره سازی ابری نسخه پشتیبان تهیه کنید.
هک کردن
Google photos یک سرویس ذخیره سازی ابری معروف است که به کاربران امکان می دهد عکس ها و ویدیوها را ذخیره، به اشتراک بگذارند و ویرایش کنند. Google Photos مانند هر سرویس اینترنتی دیگری در برابر هکرها آسیب پذیر است. یک محقق امنیتی در سال ۲۰۱۹ ضعفی را در عکسهای گوگل کشف کرد که ممکن بود به هکرها امکان دسترسی به عکسها و ویدیوهای کاربران را بدهد. یک نقص در نحوه مدیریت فراداده عکس توسط Google Photos باعث ایجاد این آسیبپذیری شده است. فراداده اطلاعاتی است که با یک فایل تصویری ضبط می شود که ممکن است حاوی تاریخ و زمان عکسبرداری، نوع دوربین استفاده شده و مکانی باشد که عکس گرفته شده است.
این آسیبپذیری به هکرها اجازه میدهد تا از این ابرداده برای استنباط موقعیت عکسهای ذخیرهشده در عکسهای Google استفاده کنند. هکرها ممکن است از این برای ردیابی حرکات کاربران یا هدف قرار دادن آنها با تبلیغات اختصاصی استفاده کرده باشند. گوگل اکنون به این مشکل پرداخته است. با این حال، کاربران باید به خطرات مرتبط با استفاده از هر سرویس آنلاین توجه داشته باشند.
در اینجا چند نکته برای محافظت از حریم خصوصی خود هنگام استفاده از Google Photos آورده شده است:
- یک رمز عبور قوی برای حساب Google خود ایجاد کنید،
- احراز هویت دو مرحلهای را برای حساب Google خود در دسترس قرار دهید.
- مراقب عکسها و ویدیوهایی که پست میکنید باشید.
- روی پیوندهای موجود در ایمیلها یا متنهای افراد غریبه کلیک نکنید.
- جدیدترین نسخه برنامه Google Photos را حفظ کنید.
علاوه بر آسیبپذیری تعریفشده در بالا، خطرات امنیتی احتمالی دیگری در ارتباط با استفاده از Google Photos وجود دارد. به عنوان مثال، اگر حساب Google شما هک شود، هکر به تمام عکسها و ویدیوهای ذخیره شده در Google Photos دسترسی خواهد داشت. علاوه بر این، اگر عکسها یا ویدیوهای خود را با دیگران به اشتراک بگذارید، ممکن است افراد غیرمجاز به آنها دسترسی داشته باشند.
اگر نگران امنیت عکسها و ویدیوهای خود هستید، ممکن است یک ارائهدهنده ذخیرهسازی ابری جایگزین با اقدامات امنیتی قدرتمندتر انتخاب کنید.
همچنین 7 اثر مضر هوش مصنوعی (AI) – هشدار.
این مقاله به شما کمک میکند نحوه استفاده ایمن از Google Photos را بیاموزید. ما اطمینان داریم که برای شما مفید بوده است. لطفاً نظرات و انتقادات خود را در بخش نظرات زیر به اشتراک بگذارید.